Jakie formalności oraz dokumenty są potrzebne by wziąć ślub na Hawajach:


 

Wiele par nie zdaje sobie sprawy jak łatwo i szybko można wziąć ślub na Hawajach. Formalności sprowadzają się do absolutnego minimum. Jeśli masz wizę do USA i bilet to właściwie jesteś gotowy :)!
Poniżej konkretnie co jest wymagane:
    • ważne paszporty – (pary nie mieszkające na terenie USA)
    • stanowe ID lub paszport – (dla obywateli USA)
    • ukończone 16 lat
    • znajomość daty uzyskania rozwodu (jeśli dotyczy)
    • uzyskanie „Marriage License” – specjalnego zezwolenia na ślub, które już po przylocie wydane jest na Hawajach. Dokument należy podpisać i odebrać osobiście. (Oczywiście tutaj ze wszystkim pomożemy). Opłata za „Marriage License” oraz  Apostille – jest wliczona w cenę naszych pakietów ślubnych.

 

    • Wiza turystyczna – (dla par nie mieszkających na terenie USA). Hawaje są 50 stanem USA. Koszt wizy turystycznej B-2 $160 (576PLN).
      Proces uzyskania wizy nie jest skomplikowany. Poniżej znajdziesz informacje jak uzyskać taka wizę turystyczną:
      UBIEGANIE SIĘ O WIZĘ DO USA w Polsce
    • Zawarty tutaj związek jest ważny na całym świecie
    • Nie trzeba mieć żadnych dodatkowych dokumentów przetłumaczonych na jez. angielski (aktów urodzenia, notarialnych poświadczeń kopii paszportów itd.)
    Może być prościej? 🙂